S i Örebro söker politisk sekreterare - vikariat under 2022

Örebro är en av Sveriges snabbast växande städer och en av de kommuner där Socialdemokraterna har allra starkast stöd. Vi har under många år jobbat hårt och framgångsrikt för att utveckla Örebro och partiet. Nu söker vi dig som vill vara med och fortsätta driva den utvecklingen och även medverka till valvinst 2022.

 

Socialdemokraterna ingår i den styrande majoriteten i Örebro sedan 2011 tillsammans med Centerpartiet och Kristdemokraterna. Under mandatperioden 2019–2022 har vi förutom att inneha rollen som kommunstyrelsens ordförande även ansvar för programområde samhällsbyggnad och social välfärd, med totalt tre heltidsanställda kommunalråd.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en politisk sekreterare för ett föräldravikariat. Som politisk sekreterare arbetar du med varierande arbetsuppgifter och ingen dag är den andra lik. Du kommer arbeta självständigt i nära relation med de två andra politiska sekreterarna, kommunalråden och kanslichefen. Tillsammans med övriga på kansliet ska du arbeta med att driva och utveckla det kommunikativa arbetet. Utöver det kommer du delta i det dagliga löpande politiska arbetet och vara ett stöd till våra kommunalråd och övriga förtroendevalda. Det handlar såväl om strategisk planering av arbetet, media och kommunikationsplanering. Du kommer vara med i planeringen inför valrörelsen 2022 och ju närmare valåret vi kommer så kommer arbetsuppgifterna präglas allt mer av organisering och genomförande av valrörelsen.

Socialdemokraterna ingår i den styrande kommunledningen och du kommer därmed även att samverka med politiska sekreterare och kommunalråd för våra samarbetspartier C och KD. I dagsläget har Socialdemokraterna tre politiska sekreterare anställda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för politiska frågor. Vi tror dessutom att du är en duktig och snabb skribent, har viljan och förmågan att dela med dig av dina kunskaper till andra och intresse av att driva såväl politik- som verksamhetsutveckling framåt.

  • Du har god organisationsförmåga, är driftig, strukturerad, handlingskraftig och målinriktad.
  • Erfarenhet av att arbeta med MS Office eller liknande är ett krav.

God kännedom om, och erfarenhet av arbetarrörelsen är en merit och vi förutsätter givetvis att du delar våra grundläggande värderingar men medlemskap är inget krav. Vidare ser vi gärna att du har lämplig högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet, gärna från politiskt arbete eller annat folkrörelsearbete. Du arbetar bra såväl självständigt som i grupp, och har god förmåga att skapa och hålla kontaktnät vid liv.

Om tjänsten

Anställningen är på heltid fram till 31 oktober 2022, med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning. Oreglerad arbetstid och arbete kvällar samt helger kan förekomma. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt efter nyår.

Enligt kommunallagen har du rätt till tjänstledighet från ditt nuvarande jobb under tiden du är anställd som politisk sekreterare, oavsett vilken arbetsgivare du har idag.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast 30 november 2021 till linda.svahn@orebro.se, skriv ”Ansökan politisk sekreterare” i ämnesraden. Intervjuer med intressanta sökanden kommer göras löpande under ansökningstiden.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av kanslichef Linda Svahn på 019-21 40 06 eller mail (se ovan).