Gå till innehåll

S i Region Sörmland söker politisk sekreterare

Skulle du trivas med en ombytlig tjänst där du har uppgifter som omfattar allt från administration till kommunikation och politisk beredning? Gillar du att jobba med människor och tycker att det är roligt med ett växlande arbetstempo?

Vi söker en politisk sekreterare till den Socialdemokratiska partigruppen i Region Sörmland. Att du har ett stort politiskt intresse, är samhällsengagerad och delar socialdemokratins värderingar ser vi som självklart.

Socialdemokraterna innehar 26 av Regionfullmäktige Sörmlands 79 mandat och verkar nu i opposition. Övriga oppositionspartier är (SD) och (V) och regionen styrs av en minoritet där (M), (C), (KD) och det regionala partiet Vård för pengarna (Vfp) ingår.

I rollen som politisk sekreterare är du ett stöd till vårt oppositionsråd tillika gruppledare och övriga förtroendevalda socialdemokrater i regiongruppen. Arbetet innebär till stor del arbete med kommunikation internt och externt. Du är med och tar fram underlag, bidrar till politikutveckling och framtagande av politiska strategier, allt för att (S) ska kunna bedriva en konstruktiv, ansvarstagande och effektiv oppositionspolitik.

Du organiserar och administrerar även möten och studiebesök tillsammans med ytterligare en politisk sekreterare och det S-kansli som gruppledningen formerar. Arbetsuppgifterna är mycket varierande till innehåll och omfattning och ställer höga krav på samarbete och samtidigt förmåga att arbeta självständigt.

Du är:

  • bra på att uttrycka dig i tal och skrift, har god förmåga att sammanfatta och kommunicera komplicerade frågor på ett begripligt och kortfattat sätt, samt kan ta fram essensen ur en stor textmassa

  • van vid och har goda färdigheter inom arbete med sociala medier och kommunikation, t.ex. erfarenhet av att skapa material som kräver layout och kunskap om bild och film

  • en person som uppskattar samarbeten och har förmåga att bygga och underhålla nätverk

  • strukturerad och kan arbeta under tidspress

  • ansvarstagande och har förmåga att arbeta självständigt och ta initiativ till lösningar på utmaningar eller problem som kan uppstå

  • Är kreativ och har en analytisk förmåga

Du har:

  • erfarenhet av att arbeta med politisk verksamhet och/eller kunskap om politiskt styrda organisationer

  • bilkörkort

  • relevant utbildning
  • gärna erfarenhet av föreningsverksamhet i liknande organisationer

Störst vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Tjänstgöringsgrad: 100 %

Anställning: Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde 1/1 2023 t o m 31/12 2026. Kommunallagen ger dig rätt att vara ledig från din nuvarande anställning för att arbeta som politisk sekreterare.

Arbetstid: Oreglerad arbetstid, arbete kvällar och helger kan förekomma

Lön: regleras i det styrande dokumentet ”Region Sörmlands regler för politiska sekreterare”

Arbetsplats: Tjänstestället är Regionkansliet i Nyköping

Sista ansökningsdag: 2022-12-15

Är du intresserad och gillar utmaningar, skicka din ansökan och CV till monica.johansson@regionsormland.se, 072-219 88 91

Urval och intervjuer kan ske löpande, vänta därför inte med din ansökan.

Uppdaterades senast: