S i Västernorrland söker Kommunikationsombudsman

Socialdemokraterna i Västernorrland är en modern folkrörelseorganisation med ca 3500 medlemmar, med syfte att organisera medlemmar och sympatisörer som delar våra värderingar för att få genomslag för socialdemokratins idéer och politik i Västernorrland.

Kommunikationsombudsman

Vi söker en kommunikationsombudsman som är en digitalstjärna och som brinner för opinionsbildning och smart kommunikation. Det innebär att arbeta både med den långsiktiga strategisk planering, ansvarar för den dagliga utåtriktade kommunikationen med konkret media-/kommunikationsplanering. Det innebär handfast arbetet med textunderlag och materialproduktion, arbete med bilder, film, samt med annonsering och trycksaksproduktion. Ansvar för att utveckla vår närvaro på socialmedier, samt att befintliga kanaler fylls med relevant innehåll och att kanalerna utvecklas. Stöd till länets Socialdemokratiska riksdagsledamöter Arbetet innebär även som stöd i kommunikationsarbetet i hela organisationen. Då vi är en mindre arbetsplats ingår också andra gemensamma arbetsuppgifter.

Du är ansvarstagande, kreativ, driftig och redo att arbeta hårt för att den socialdemokratiska politiken ska synas och nå ut. Du uttrycker dig lätt i tal och skrift, men gärna erfarenhet av bild/fil, samt har studerat eller arbetat med kommunikation. Erfarenhet från tidigare valrörelsearbete eller liknande kampanjarbete är en fördel.

Du har gärna högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Du delar självklart arbetarrörelsens värderingar, tidigare engagemang inom socialdemokraterna, fackföreningsrörelsen eller andra idéburna organisationer är meriterande.

Meriterande är kunskaper om arbetarrörelsen, dess organisation, arbetssätt och beslutsordning. Önskvärt med B-körkort, och tillgång till bil men är inget krav.

Arbetstiden är oreglerad och en del av arbetet sker på kvällar och helger tillsammans med våra ideellt arbetande medlemmar.

Kommunikationsombudsmannatjänsten är en fast tillsvidareanställning på heltid (100%) med 6 månaders provanställning. Placeringsort är Härnösand. Arbetet kan innebära resor i länet och i landet. Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande. Vi tillämpar kollektivavtalet mellan KFO – Handelsanställdas förbund. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Lönen är individuell

 

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till: stefan.wiken@socialdemokraterna.se

Skriv ”Jobbansökan VN” i mejlets rubrik.

Skicka din ansökan senast den 30 mars

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Stefan Wikén, 1e ombudsman Socialdemokraterna Västernorrland 070 – 365 90 – 55 eller e-post stefan.wiken@socialdemokraterna.se