S i Västernorrland söker Politisk sekreterare/Verksamhetsassistent

Socialdemokraterna i Västernorrland är en modern folkrörelseorganisation med ca 3500 medlemmar, med syfte att organisera medlemmar och sympatisörer som delar våra värderingar för att få genomslag för socialdemokratins idéer och politik i Västernorrland.

Politisk sekreterare/Verksamhetsassistent

Vi söker en politisk sekreterare/verksamhetsassistent som självständigt ska utföra administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter på uppdrag av 1e ombudsmannen och ledningen för s-gruppen i regionen. Arbetsuppgifterna innebär bland annat mötes-/konferens- och utbildningsadministration i verksamhetens inom partidistriktet och för partiverksamheten för de förtroendevalda inom regionen.

Information, förberedelser, bokningar, anteckningar och protokoll under möten, uppföljning och dokumenthantering, samt utvärdering. Arbetet innehåller även att arrangera externa möten och aktiviteter med kontakter både externt och internat, samt att samordna och utveckla informationsflödet inom verksamheten. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Hantering av medlemssystem, webbplats, socialamedier och andra verktyg ingår.

Vi söker en utåtriktad och representativ person såväl utåt mot medborgare, samarbetspartners och tjänstemän såväl inåt i organisationen mot medlemmar och förtroendevalda.

Minst gymnasienivå, i övrigt adekvat utbildning eller erfarenhet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Du är van att ta egna initiativ, kan organisera ditt arbete självständigt, är lösnings- och serviceinriktad. God datorvana är nödvändig då du kommer arbeta i flera olika program i din dagliga tjänst. Det är viktigt att du har en förmåga att snabbt ställa om och vara flexibel då arbetet ibland innebär snabba tempoväxlingar.

Meriterande är kunskaper om arbetarrörelsen, dess organisation, arbetssätt och beslutsordning.

Önskvärt med B-körkort, och tillgång till bil men är inget krav.

Du delar självklart arbetarrörelsens värderingar, tidigare engagemang inom socialdemokraterna, fackföreningsrörelsen eller andra idéburna organisationer är meriterande.

Arbetstiden är oreglerad och en del av arbetet sker på kvällar och helger tillsammans med våra ideellt arbetande medlemmar.

Tjänsten som politisk sekreterare är tidsbegränsad anställning enligt Kommunallagen fram till 2022-12-31 med möjligheter till fortsättning. Tjänsten ger även lagligrätt till tjänstledighet från ordinariearbete. Sysselsättningsgrad är 100%. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning. Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till: stefan.wiken@socialdemokraterna.se Skriv ”Jobbansökan VN” i mejlets rubrik. Skicka din ansökan senast den 30 mars Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Upplysningar om tjänsterna lämnas av: Stefan Wikén, 1e ombudsman Socialdemokraterna Västernorrland 070 – 365 90 – 55 eller e-post stefan.wiken@socialdemokraterna.se