S i Västmanland söker ombudsman med fokus på kommunikation

Västmanland är ett rött län. Socialdemokraterna har fått västmanlänningarnas förtroende att vara med och styra Region Västmanland och åtta av länets tio kommuner. Nu söker Socialdemokraterna i Västmanland en ombudsman med fokus på kommunikation som vill vara med och stärka Socialdemokraternas ställning i Västmanland ytterligare.

Vi söker en kommunikationsombudsman som kan kombinera långsiktigt strategiskt tänk med konkret kommunikationsarbete på daglig basis. Du har insett att ett välplanerat och väl utfört opinionsbildningsarbete är en absolut nödvändighet för en organisation som vill nå sina övergripande mål.

Som kommunikationsombudsman har du ett övergripande kommunikationsansvar för Socialdemokraterna i Västmanland. Du behöver vara en lyhörd, ansvarstagande och resultatinriktad lagspelare. Det är också av stor vikt att du är en bra skribent. Du kommer att ansvara för att skapa en röd tråd i partidistriktets kommunikationsarbete.

För att lyckas med det behöver du:

  • ha stor insikt i digital opinionsbildning och ha erfarenhet av att skapa digitala kampanjer och ta fram innehåll – film, bilder etc. – till exempelvis Facebook
  • ha erfarenhet av arbete gentemot traditionella medier: tidningar, tv och radio
  • ha erfarenhet av planerat kommunikationsarbete, till exempel att ta fram och genomföra kommunikationsplaner

I tjänsten ingår att skriva debattartiklar, ta mediakontakter och planera mediala utspel – samt viss omvärldsbevakning. Det ingår också att stötta partidistriktets tre riksdagsledamöter i deras utåtriktade arbete, samt att vara ett kommunikativt stöd till den socialdemokratiska regiongruppen. Naturligtvis delar du socialdemokratins grundläggande värderingar.

Körkort samt tidigare engagemang inom arbetarrörelsen är meriterande men inget krav.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning och oreglerad arbetstid. Tillträde sker så snart som möjligt efter överenskommelse. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Tjänsten är placerad centralt i Västerås, där du har ditt kontor och dina arbetskamrater, men en stor del av arbetet kommer du att genomföra tillsammans med våra grundorganisationer och förtroendevalda runt om i länet.

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, men absolut senast måndag 19 oktober. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Ansökan ska innehålla ditt CV och ett personligt brev på max en A4-sida. Skicka din ansökan till jonatan.fast@socialdemokraterna.se. Döp mejlet till ”kommunikationsombudsman”.

Kontakt

Upplysningar om tjänsten lämnas av Jonatan Fast, försteombudsman Socialdemokraterna i Västmanland: 076-138 88 78.