Gå till innehåll

Socialdemokrater för tro och solidaritet söker en förbundssekreterare

Socialdemokrater för tro och solidaritet, STS, söker en engagerad förbundssekreterare som kan leda organisationen mot nya höjder. STS är en av fem socialdemokratiska sidoorganisationer. Vi är en progressiv röst inom arbetarrörelsen som tydligt sätter solidaritetsfrågorna – inte minst frågor om mångfald, mänskliga rättigheter, migration, fördelningspolitik, klimat och nedrustning – högst upp på den politiska dagordningen. Vi har ambitionen att de närmaste åren fortsätta växa i både medlemsantal och i politiskt genomslag. Vi söker nu dig som vill leda detta arbete i rollen som förbundssekreterare!

Som förbundssekreterare är du en nyckelperson i organisationen. Du leder förbundets arbete med organisationsutveckling, politisk påverkan och medlemsvärvning. Du är kanslichef för vårt förbundskontor och har både personal- och ekonomiansvar. I rollen ingår även att representera organisationen i olika sammanhang. Du ansvarar även för vårt internationella projekt i Palestina. Rollen innebär mycket kontakt med medlemmar, lokalföreningar och distrikt samt en del administration.

Du kommer att arbeta nära vår förbundsstyrelse med Sara Kukka-Salam och Jesper Eneroth i spetsen. Förbundskongressen har pekat ut fyra prioriterade politikområden för STS att verka inom de närmaste åren: Antirasism/Mångfald, social rättvisa, internationell solidaritet samt miljö- och klimat.

Du ingår i ett arbetslag som förutom dig i nuläget består av en politisk sekreterare med inriktning på kommunikation och media samt en ombudsman med inriktning på medlemsvärvning och föreningsutveckling. Du behöver vara beredd att göra en insats på alla de områden som kansliet arbetar med. Vi är ett litet gäng där det viktigaste inte är vem som gör vad, utan att vi tillsammans når våra mål.

I korthet blir ditt uppdrag att…

· Leda och fördela arbetet på förbundskansliet och ansvara för ekonomin.

· Utveckla förbundet för att attrahera fler medlemmar, öka intresset för STS frågor inom arbetarrörelsen och maximera den politiska påverkan.

· Ansvara för medlemsregistret och föreningsutveckling

· Driva ett internationellt utvecklingsprojekt tillsammans med förbundsstyrelsen.

· Verkställa förbundsstyrelsens beslut


Om Socialdemokrater för tro och solidaritet

STS grundades år 1929 och fram till 2011 hette förbundet Sveriges Kristna socialdemokrater, sk ”Broderskapsrörelsen”. Idag är förbundet öppet för alla, oavsett livsåskådning, troende eller ej. Vi har idag ca 2500 medlemmar över hela Sverige. Vi har ett tiotal distrikt och ett 80-tal lokalföreningar.

STS är en stark röst för alla människors lika värde och för internationell solidaritet. Socialdemokrater för tro och solidaritet är medlem i den svenska delen av det ekumeniska följarslagarprogrammet SEAPPI som sedan 2002 bidragit till att brott mot mänskliga rättigheter i Palestina undvikits eller uppmärksammats. Inom ramen för ett SIDA-finansierat biståndsprojekt har STS en samarbetspartner i Gaza, Palestina.

STS kallas för ”Fredsrörelsen i rörelsen”. Vi har en stolt historia av ambitiöst arbete för internationell solidaritet och medmänsklighet. STS har länge varit en stark röst för nedrustning, vi har tagit fram 1%-målet i bistånd redan på 60-talet, nominerat Martin Luther King till Nobels fredspris och STS var den första organisationen inom arbetarrörelsen att bjuda in Palestinas ledare till Sverige. I modern tid har vi varit arbetarrörelsens starkaste röster mot rasism, för en human flyktingpolitik och för en rättvis klimatomställning.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är en engagerad och strukturerad ledare som går igång på och brinner för att skapa ett medmänskligt samhälle. Du sporras av utmaningen att få STS att växa i medlemsantal, stärka våra lokalföreningar och öka vårt politiska genomslag. Du är en duktig kommunikatör och har lätt för att samarbeta med olika människor. Du är kan motivera andra och leda ett team mot gemensamma mål.

Som person trivs du både med att arbeta självständigt och i grupp. En god förmåga att planera, strukturera och följa upp utförda arbetsuppgifter är nödvändigt. Du kan göra politiska analyser såväl som att hålla budget.

Du gillar att möta medlemmar och företrädare för andra civilsamhällesorganisationer. Arbetet kräver att du kan kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift, och andra språkkunskaper är en fördel.

Du bör ha erfarenhet av politiskt, fackligt eller annat arbete i folkrörelse och civilsamhälle. Vi vet att du delar socialdemokratins värderingar.

Kvalifikationer

· Du har samordningsförmåga, ansvarskänsla och öga för detaljer

· Du har god social kompetens och samarbetsförmåga

· Du är kreativ och initiativtagande med fokus på medlemstillväxt

· Du kan jobba och planera långsiktigt

· Du har förmågan att förmedla ett budskap och engagera andra

Meriterande om du har…

· erfarenhet av arbete i idéburna organisationer eller politisk verksamhet

· ledarerfarenhet

· haft personalansvar och/eller budgethantering

· arbetat med medlemsvärvning och organisationsutveckling

· erfarenhet av politiskt arbete inom STS prioriterade politikområden


Anställning

Placeringsort är Stockholm. Kansliet finns på Socialdemokraternas hus på Sveavägen 68, men i tjänsten ingår också resor och möjlighet att delar av tiden arbeta på annan ort. Anställningen är tillsvidare med start 23-08-01 eller enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad är heltid med oreglerad arbetstid vilket innebär att kvälls- och helgarbete tillkommer. Vi tillämpar kollektivavtal mellan Fremia och Handelsanställdas förbund.

Ansökan

Skicka ett personligt brev och CV till sara@trosolidaritet.se. Skriv ”Ansökan förbundssekreterare” i ämnesraden. Urval sker löpande och vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Sista ansökningsdag är den 10 juni 2023.

För frågor, kontakta Sara Kukka Salam: sara@trosolidaritet.se eller 072 543 33 62.

Uppdaterades senast: