Socialdemokraterna i Östergötland söker försteombudsman

Försteombudsmannens uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning.

Vi har bestämt oss. Socialdemokraterna ska vara Sveriges mest livaktiga och engagerande politiska folkrörelse. Socialdemokraternas medlemmar, föreningar och arbetarekommuner ska även i framtiden forma en angelägen politik, som förbättrar för människor i deras vardag. Avgörande i detta arbete är att långsiktigt utveckla partiets organisation, politik och kommunikation.

Som försteombudsman för Socialdemokraterna i Östergötland har du en ledande roll i detta arbete. Försteombudsmannens uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning. Försteombudsmannen leder distriktsexpeditionens arbete med personal och arbetar stödjande till Socialdemokraterna i Östergötlands styrelse och dess arbetarekommuner. På arbetsplatsen finns ytterligare tre medarbetare.

Vem är du?

Du delar självklart arbetarrörelsens och Socialdemokraternas värderingar och har en grundläggande kunskap om partiet. Du har ett coachande förhållningssätt och är van att arbeta med egen utveckling samt får andra att växa i sina roller. Du har stor erfarenhet av politiskt utvecklingsarbete, kommunikation och ledarskap.

Du har ett etablerat professionellt nätverk på lokal, regional och nationell nivå, såväl inom som utanför Socialdemokraterna.

Dina arbetsuppgifter

Du leder distriktsexpeditionens arbete och dess personal samt arbetar stödjande för Socialdemokraterna i Östergötlands styrelses arbete. Du har ett strategiskt och operativt ansvar för partidistriktets politiska, kommunikativa och organisatoriska arbete

Du ansvarar för partidistriktets ekonomi, inklusive budget och ekonomiuppföljning.

Du företräder socialdemokraterna i Östergötland i samverkan med såväl partiinterna som externa parter.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet av att leda, organisera och utveckla verksamhet i idéburna organisationer.
  • Stor erfarenhet av politiskt utvecklingsarbete
  • Erfarenhet av politiskt kommunikationsarbete
  • Mycket god förmåga att leda, coacha och samverka med andra
  • Förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
  • Förmåga att relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt
  • Körkort kategori B
  • Eftergymnasial utbildning samt tidigare erfarenhet av arbete som politisk tjänsteman är meriterande
  • Erfarenhet som chef/ledare med verksamhet-, personal- och budgetansvar är meriterande

Då arbetstiden är oreglerad kommer det att ställas stora krav på din egen förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du måste även ha möjlighet att arbeta oregelbundna arbetstider.

Tillträde

Enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande rekrytering. Vi önskar din ansökan senast den 1 december 2019 och ansökan skickas till anna-lena.sorenson@bredband.net. Har du frågor är du välkommen att kontakta partidistriktets ordförande Anna-Lena Sörenson 070-689 89 12 alt anna-lena.sorenson@bredband.net