Framtidspartiet - Socialdemokraterna

Framtidspartiet

Politiken måste alltid blicka framåt. Vilken väg vi ska välja tillsammans, och i vilken värld vi ytterst vill leva i. För att kunna förbättra samhället och människors livsvillkor behöver vi ständigt utvecklas vidare för att vara relevanta. Framtidspartiet fångar helheten – både vart vi vill nå i samhällets utveckling, hur vi behöver utveckla folkrörelsen och hur vi vill nå ut.

De som vinner människors förtroende har den mest relevanta nulägesanalysen, framtidsberättelsen och svaren på framtidens utmaningar och möjligheter. Vi vet att gårdagens lösningar sällan är svaren på morgondagens frågor. Socialdemokratin måste därför alltid handla om framtiden och om det samhälle vi vill skapa imorgon, och inte om det vi redan byggt.

Vi ska vara en politisk rörelse som följer tidens utveckling och som tror på människors förmåga och möjligheter att tillsammans växa, ta ansvar och möta framtiden. Vi vet att våra grundläggande värderingar delas av flest människor i Sverige. Men vi måste fortsätta att ta strid för och utveckla den svenska modellen för att kunna stå emot de politiska krafter som steg för steg vill avveckla den.

Vi ska vara en politisk rörelse som följer tidens utveckling och som tror på människors förmåga och möjligheter att tillsammans växa, ta ansvar och möta framtiden.

Bakgrund

Arbetet med den långsiktiga utvecklingsstrategin Framtidspartiet inleddes 2011 med målet att långsiktigt utveckla Socialdemokraterna och vår politik, kommunikation och organisation. Den togs fram i nära samverkan med partiorganisationen runt om i landet genom en involverande process med regionala och lokala företrädare. Grunden lades genom ett omfattande analysarbete där vi lyssnade på medlemmar och medborgare och de möjligheter de såg i arbetet med förtydliga vår riktning. 2012 beslutade partistyrelsen om den nya utvecklingsstrategin och dess första handlingsplan. I december 2015 beslutades om den nuvarande handlingsplanen som sträcker sig fram till 2020.

Workshop med utvecklingsledare
Workshop med utvecklingsledare Foto: Ida Borg
Frågor och svar
  • Vad är framtidspartiet?

    Framtidspartiet är flera saker. En rubrik för allt vårt utvecklingsarbete – med vår politik, kommunikation och organisation. En strategi och ett synsätt som innebär att vi ska leva efter vår strategi i allt vi gör. Ett långsiktigt utvecklingsarbete - inte bara för att vinna de närmsta valen utan också för att kunna vara ett starkt parti på lång sikt.

    Läs mer
  • Vad innebär plattformen?

    Att vi riktar oss till de många människorna och förenar ett samhälle som är på väg att glida isär, att vi tar striden för att utveckla den svenska modellen, mot de som istället vill avveckla den, att vi prioriterar de viktigaste politiska utmaningarna: jobben, skolan och invandring/etablering, att vi står för både rimliga krav och omtanke, både rättvisa och tillväxt, att vi är det parti som ska vara mest framtidsinriktat, engagerat och öppet, att vi utvecklar vår verksamhet så att engagemang och nya idéer kan växa fram och har en ökad dialog med människor, att vi använder de senaste verktygen och arbetsmetoderna för att nå fler och göra mer.

    Läs mer
Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.