Jens Nilsson - Socialdemokraterna

Porträtt av ledamot

Jens Nilsson

Europaparlamentariker

Jag har levt mitt liv i norra Sverige och drivs av viljan att förbättra samhället genom att tänka globalt och agera lokalt. Det är en grundinställning i mitt arbete i Europaparlamentet, där jag arbetar sedan 2011.

Jag tycker

  • Jobben först. EU ska prioritera en aktiv jobbpolitik och öka investeringarna i forskning och utveckling. Den gemensamma ungdomsgarantin ska förverkligas. 
  • Rättvisa villkor. Svenska kollektivavtal ska gälla för alla som jobbar i Sverige, oavsett var de kommer ifrån. Företag ska inte konkurrera med försämrad arbetsmiljö. 
  • Klimatpolitik för framtiden. EU ska gå i spetsen för ett nytt klimatavtal med egna bindande mål. Investera i bättre transportlösningar och förnybar energi, det skapar också nya jobb i svenska regioner. 
  • Civilsamhället är samhällets kitt. EU och Sverige ska underlätta för ideella organisationer och non-profit-företag att konkurrera mot rena vinstintressen. 

Jag sätter människor, jobb och miljö först

Jag tror på människans förmåga att skapa bra samhällen. Omtanken om varandra är grunden i den socialdemokratiska världen. I ett problemtyngt Europa är det viktigare än någonsin.

Just nu slår den ekonomiska och sociala krisen hårt. Med 26 miljoner människor utan jobb ser vi hur löner pressas och villkor försämras. I krisens spår ökar populism och högerextremism. 

Men det finns en annan väg. Europas näringsliv, dess storlek och unika samarbeten, kan stärka oss alla i den globala konkurrensen. Men då behöver vi byta politik. Vi behöver sätta människan främst och satsa på vår kunskap, ambition och kreativitet. 

Presskontakt

Lars Hagberg
+32 495 34 60 10 
E-post

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.