Marita Ulvskog - Socialdemokraterna

Porträtt av ledamot

Marita Ulvskog

Europaparlamentariker

De senaste fem åren har jag representerat S i EU-parlamentet. Med mig dit har jag erfarenheter från att ha varit civilminister och kulturminister, min tid i riksdagen och som partisekreterare. Jag avskyr orättvisor och stora klyftor mellan människor.

Jag tycker

  • Jobben först. EU ska prioritera en aktiv jobbpolitik. Investera, bygga nytt, forska och utveckla. Den gemensamma ungdomsgarantin ska förverkligas. 
  • Rättvisa villkor. Svenska kollektivavtal ska gälla för alla som jobbar i Sverige. 
  • Europa ska konkurrera med kunskap och kompetens. Inte med låga löner. 
  • Klimatpolitik för framtiden. Europa ska gå i spetsen och sätta upp bindande mål för halverade utsläpp, ökad andel förnybar energi och energieffektivisering. Investera i smarta transportlösningar och förnybar energi - det skapar också nya jobb. 
  • EU ska inte besluta om sådant vi i Sverige bestämmer bäst själva. 

Europa behöver en ny jobbpolitik

 Idag är 26 miljoner människor arbetslösa. Många är unga. Ska vi ändra på det behövs en ny jobbpolitik. 

Vägen till fler jobb går inte via konkurrens med låga löner och dåliga arbetsvillkor. Jag vill se investeringar i industri- och tjänsteproduktion, i infrastruktur och ny forskning. En ungdomsgaranti för jobb, utbildning eller praktikplats ska prioriteras. 

De fackliga rättigheterna måste stärkas. Svenska kollektivavtal ska gälla för alla som arbetar i Sverige. Arbetsmarknaden ska inte vara en marknad där människor behandlas som varor. 

Klimatfrågan är en överlevnadsfråga men också en omställning som skapar möjligheter för nya jobb. EU ska gå före - inte halka efter! 

Presskontakt

Sigrid Bøe, presschef
Mobiltelefon: +32 471 79 01 76
Epost: sigrid.boe@ep.europa.eu

Lars Hagberg, pressekreterare
Mobiltelefon: +32 495 34 60 10
Epost: lars.hagberg@ep.europa.eu

Albin Nordin, pressekreterare
Mobiltelefon: +32 488 27 44 05
Epost: albin.nordin@ep.europa.eu

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.