Olle Ludvigsson - Socialdemokraterna

Porträtt av ledamot

Olle Ludvigsson

Europaparlamentariker

Mitt EU-engagemang är positivt med inriktning på att EU ska användas för att effektivt lösa gemensamma problem. I parlamentet ägnar jag mig i första hand åt sysselsättnings- och ekonomifrågor.

Jag tycker

  • Jobben först. EU ska prioritera en aktiv jobbpolitik. Investeringarna i infrastruktur och forskning ska öka. Den gemensamma ungdomsgarantin ska genomföras. 
  • Rättvisa villkor ger ordning och reda på arbetsmarknaden. Svenska kollektivavtal ska gälla för alla som jobbar i Sverige. 
  • Europa ska konkurrera med kunskap och kompetens. Inte låga löner. Därför ska investeringarna i forskning och utveckling öka. 
  • Öka jämställdheten. EU ska driva på för mer jämställda bolagsstyrelser och för att ingen avskedas eller diskrimineras i samband med att man får barn. 
  • Klimatpolitik för framtiden. Investera i bättre transportlösningar och förnybar energi, det skapar också nya jobb. 

För fler och bättre jobb i Europa

Krisen präglar fortfarande Europa. Ekonomin är svag och arbetslösheten skyhög. Populism, nationalism och extremism brer ut sig. Även om läget i ekonomin ljusnat lite så återstår stora problem. 

Detta påverkar oss i Sverige. Av vår svenska varuexport går 74 procent till europeiska länder. Den ekonomiska utvecklingen i Europa är därför helt avgörande för de svenska jobben. 

EU måste lyfta blicken och börja investera i framtiden: i jobb, ungas möjligheter, ordning och reda på arbetsmarknaden, kunskap och jämställdhet. 

Vi behöver skapa ett Europa där alla kan leva ett bra liv, uppleva frihet och känna framtidstro. För att nå dit behöver vi göra EU-debatten mer konstruktiv. 

Jag vill se en seriös diskussion kring seriösa förslag inom EU. Populism, nationalism och extremism leder helt fel! 

Presskontakt

Sigrid Bøe, presschef
Mobiltelefon: +32 471 79 01 76
Epost: sigrid.boe@ep.europa.eu

Lars Hagberg, pressekreterare
Mobiltelefon: +32 495 34 60 10
Epost: lars.hagberg@ep.europa.eu

Albin Nordin, pressekreterare
Mobiltelefon: +32 488 27 44 05
Epost: albin.nordin@ep.europa.eu

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.