Matilda Ernkrans - Socialdemokraterna

Porträtt av ledamot

Matilda Ernkrans

Minister för högre utbildning och forskning

Var du bor eller vem du är får inte avgöra om du studerar vidare eller inte. Vi måste bryta snedrekryteringen till högre utbildning och forskning, både när det gäller klass, kön och geografi.

Om Matilda Ernkrans

Jag är född 1973 och bor i Hallsberg tillsammans med min man och våra två söner. Jag valdes in i riksdagen 2002, och engagerar mig i det som roar, oroar och berör mig och förhoppningsvis också dig. Kopplar av gör jag genom att läsa böcker, ta en springtur eller vara med min familj.

Som ansvarig minister för högre utbildning och forskning hoppas jag att jag ska kunna vara en del av det viktiga arbetet med kompetensförsörjning, att höja läraryrkets status och stärka möjligheten för fler att ta del av högre utbildning.

Jag vill att högskolor och universitet ska finnas i hela landet och att fler platser tillförs i takt med arbetsmarknadens ökade krav på högskoleutbildad arbetskraft. Alla lärosäten ska hålla hög klass på både utbildning och forskning. Högskolornas samverkan med arbetslivet ska stärkas.

Bild på Matilda Ernkrans
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Presskontakt

Jasmina Sofić
073-085 72 64
E-post

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.