Anna-Caren Sätherberg - Socialdemokraterna

Anna-Caren Sätherberg

Gruppledare Trafikutskottet

Jämtlands län

Anna-Caren Sätherberg valdes in i riksdagen 2014 för Jämtlands län. Hon har tidigare varit andra vice ordförande och oppositionsråd i Åre.

Anna-Caren Sätherberg engagerar sig i landsbygdsfrågor och har verkat för att stärka infrastrukturen i glesbygden. Hon anser också att kunskapen om besöksnäringen behöver stärkas och hon har startat en samverkansgrupp om besöksnäringen tillsammans med politiker från flera andra partier.

– Det är en så otroligt växande industri. Det behövs forskning för att politikerna ska kunna fatta initierade beslut. Mitt mål är att besöksnäringen ska synas i budgeten.

Hon anser att det är viktigt att landsbygd och glesbygd finns i den nationella politikens fokus.

– Jag tycker att det var så innan valet. Men sedan hamnade migrationen i fokus och landsbygdsfrågorna trycktes undan lite. Alla partier hade ett landsbygdsprogram före valet. Vi kan inte låta den debatten dö nu, säger hon.

Hon ingår också i en av de åtta grupper som socialdemokratiska partistyrelsen tillsatt för att ta fram förslag för politikutveckling inför nästa års partikongress. Anna-Caren Sätherberg kommer att bidra till att ta fram en "Politik för mindre orter och landsbygder – så att hela Sverige växer".

Hon tycker också att mästerskap är viktigt och har skrivit en gemensam motion tillsammans med riksdagsledamot Kalle Olsson om att staten borde engagera sig för att Sverige ska få fler internationella mästerskap.

Pressjour (går ej att skicka sms)                

08-700 26 83

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.