Mathias Tegnér - Socialdemokraterna

Mathias Tegnér

Riksdagsledamot

Stockholms län

Jag heter Mathias Tegnér och är riksdagsledamot från Stockholms Län.

I riksdagen sitter jag i Socialförsäkringsutskottet som arbetande ersättare. Dessutom är jag ersättare i Konstitutionsutskottet. Utöver dessa områden är jag intresserad av frågor som rör jobb och tillväxt, miljö, samt typiska storstadsfrågor som bostadsbyggande och infrastruktur.

Jag är uppväxt i Tyresö och här bor jag med min danska fru Maria, vår son Jonathan, samt vår katt Yasha.

Innan jag blev riksdagsledamot arbetade jag i fem år som ekonom på H&M, efter att ha pluggat på Handelshögskolan i Stockholm. En upplevelse från min tid på H&M som har gjort avtryck är möjligheten att vara med och supporta de nya ekonomiavdelningarna vid våra butiksöppningar i Kuala Lumpor och Melbourne.

Sedan barnsben har jag varit sporttokig. Jag har under åren hållit på med ishockey, fotboll, innebandy pingis och schack. Trots att jag inte utövar någon av dessa idrotter längre har jag inte helt kunnat släppa ishockey, varför jag fortfarande är ishockeydomare. 

I början av årtusendet studerade jag historia på Stockholms universitet, samt en termin i Glasgow i Skottland, vilket till slut slutade med en kandidatexamen i Historia. Resan till Glasgow blev lite av ett politiskt uppvaknade, även om jag då hade varit med i SSU och Socialdemokraterna i flera år. För mig var det oerhört tragiskt med sådana klassklyftor i ett relativt välmående land i Europa. Glasgow är en ganska klassisk industristad, men i områden ganska när city, som Maryhill och Ruchill, var fattigdomen och utanförskapet uppenbart, där många glasfönster var utbytta mot plåt.

För cirka 10 år sedan kom jag också ut som Iberofil med en nästan ohämmad kärlek till Spanien och skulle jag inte bo i Stockholmsregionen, skulle jag varje dag i veckan välja Madrid med sitt fantastiska folkliv, sina museer, samt sist men inte minst världen bästa fotbollsklubb, Atlético de Madrid.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.