Sanne Lennström - Socialdemokraterna

Sanne Lennström

Riksdagsledamot

Uppsala län

Eftersom jag har utbildat mig och jobbat som gymnasielärare har jag sett behovet av förändring. PISA-resultatet och egna erfarenheter har visat att kunskapsutvecklingen går åt fel håll. Jag tror på långsiktiga blockövergripande lösningar som ger personalen möjlighet att arbeta mer pedagogiskt och inte administrativt.

Ett annat akut problem jag vill jobba med är ungdomsarbetslösheten. Alltför många börjar idag sitt arbetsföra liv med utanförskap vilket innebär att de känner sig svikna av samhället från start. Detta kan åtgärdas genom bland annat 90-dagarsgarantin och fler högskoleplatser.

Mina viktigaste frågor

  • Skolan. Vill vi kunna konkurrera med kunskap och inte låga löner måste vi bryta den negativa trend som ägt rum de senaste åren.
  • Ungdomsarbetslösheten, som är starkt förknippad med skolan. Fler måste klara gymnasiet och även få möjlighet till högre studier då allt fler jobb kräver detta.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.