Teresa Carvalho - Socialdemokraterna

Teresa Carvalho

Riksdagsledamot

Östergötland

Jag kommer från Norrköping där jag också bor med min sambo. Har en pol.mag-examen och har tidigare bland annat jobbat på Riksbyggen och Byrån mot diskriminering i Östergötland. Förra mandatperioden var jag aktiv i kommunpolitiken som vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden.

I Riksdagen är jag ledamot i Socialförsäkringsutskottet med särskilt ansvar för barn- och familjepolitiken samt pensioner. Jag är även ledamot i EU-nämnden. 

Men att vara riksdagsledamot är att vara allmänpolitiker. Jag vill vara med och påverka politiken på alla områden i en riktning med ökad jämlikhet, frihet och jämställdhet. Många av samhällets utmaningar är gemensamma och kräver därför gemensamma lösningar, där vi tar ansvar för varandra och alla ges goda förutsättningar att ta nya språng i livet. Grunden för att kunna finansiera en god välfärd är att fler kommer i arbete. Att investera i kunskap och utbildning är nödvändigt för att möta kompetensglappet och annat som hämmar arbetsmarknaden. När vi tar oss an dessa utmaningar måste vi samtidigt ta sikte på ett jämställt arbetsliv och samhälle där kvinnor och män ges samma förutsättningar att forma sina liv. 

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.