Stefan Löfven - Socialdemokraterna

Porträtt av ledamot

Stefan Löfven

Partiledare och statsminister

Här hittar du bland annat tal, pressbilder och presskontakter

"Låt oss göra det kommande decenniet till det starka samhällets revansch!"

Om Stefan Löfven

Jag föddes i Stockholm, men växte upp i en fosterfamilj i Sunnersta utanför Sollefteå. Idag lever jag tillsammans med min älskade fru Ulla, och tar alla möjligheter jag kan få att umgås med henne och familjens barnbarn.

Jag började intressera mig för politik som tonåring, för att jag ville förändra de globala orättvisor som jag såg då – och som finns än idag. Senare engagerade jag mig också på jobbet för att se till att vi arbetare skulle få något så grundläggande som ordentliga bord och stolar när vi skulle fika.

Sådant är mitt uppdrag även som statsminister: ett arbete mot orättvisor oavsett var de visar sig. Jag vill förverkliga det svenska löftet: alla människors möjlighet till kunskap, trygghet och jämlikhet. Så kan du och jag leva fria liv som följer våra förhoppningar och drömmar, oavsett vilka vi är eller var vi kommer ifrån.

Ett sådant samhälle kräver din insats. Om du inte redan engagerat dig i vår folkrörelse, ta chansen! Bli del av den politiska kraft som gjort ett fattigt emigrantland till ett välfärdssamhälle i utvecklingens framkant – och som nu tar Sverige in i framtiden.

Det är en stor uppgift. Det är just därför den är så fantastiskt lockande.

 

Stefans Löfvens signatur

Stefan Löfven, partiordförande Socialdemokraterna och statsminister

Stefan Löfven på partiets valvaka 2018

Bild för -

Presskontakt

Gösta Brunnander
072-544 28 66
E-post

Maria Soläng
072-206 19 47
E-post

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.