• Hem
  • / Nyheter
  • / [2017-02-22] Ett handlingsprogram mot faktaresistens

22 februari 2017

Ett handlingsprogram mot faktaresistens

Socialdemokraternas partistyrelse föreslår att partikongressen beslutar att ett handlingsprogram mot faktaresistens och en offensiv mediepolitik ska tas fram.

– Det handlar i grunden om vilket samhälle vi vill ha. Vi vill kunna ha en debatt som grundar sig i fakta så att vi kan fatta rätt beslut. Men också ett samhälle där vi kan ha en tillit och lita på varandra, då måste vi vara överens om grundläggande gemensamma fakta, säger finansminister Magdalena Andersson till Aftonbladet.

Vi lever i oroliga tider. Den fria åsiktsbildningen hotas av både desinformation och en växande faktaresistens. Inte minst våra barn och unga behöver rustas för att bättre kunna värdera vilka uppgifter som är sanna och vilka som inte är det.

Nu lyfter vi Socialdemokrater arbetet mot det växande problemet med faktaresistens som en våra ståndpunkter. Vi kommer aldrig acceptera ett samhälle med ojämlik tillgång till kunskap och åsiktsfrihet.

Läs intervjun med Magdalena Andersson i Aftonbladetlänk till annan webbplats

Partistyrelsens förslag till riktlinjer presenteras i sin helhet den 24 februari.

Uppdaterades senaste: 31 juli 2019