• Hem
  • / Nyheter
  • / [2017-04-28] Socialdemokraterna i Sverige erkänner den nyvalda talmannen i det Makedonien

28 april 2017

Socialdemokraterna i Sverige erkänner den nyvalda talmannen i det Makedonien

Uttalande från Socialdemokraternas med anledning av händelserna i Makedonien.

Ikväll utsåg den av folket valda parlamentariska majoriteten i Makedonien en ny talman, Talat Xhaferi. Samtidigt stormade en stor grupp maskerade män parlamentet i Makedonien och misshandlade parlamentsledamöter från vårt systerparti SDSM, inklusive partiledare Zoran Zaev. Dagens attack i det makedonska parlamentet är en attack mot den makedonska demokratin.

Vi fördömer denna fruktansvärda våldshandling å det grövsta och uppmanar världssamfundet att agera kraftfullt för att se till att demokratin kan bevaras i Makedonien. Socialdemokraterna i Sverige erkänner utifrån demokratins principer den nya talmannen och kräver att den parlamentariska majoriteten tillåts bilda regering omedelbart.


- Socialdemokraterna

Uppdaterades senaste: 31 juli 2019