Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Almedalen 2017

I år går politikerveckan i Almedalen av stapeln mellan den 2 och 9 juli. Onsdagen den 5 juli är det Socialdemokraternas dag och finansminister Magdalena Andersson talar i Almedalen kl 19.00. Under dagen är du även välkommen till våra aktiviteter i Almedalsparken. Hela vårt program hittar du här.

Tisdag 4 juli - Ekonomiskt seminarium

Joseph Stiglitz är Magdalena Anderssons gäst på årets ekonomiska seminarium. Temat är inkluderande tillväxt, med fokus på hur välfärdsstaten kan främja både tillväxt och jämlikhet.

Stiglitz är tidigare Nobelpristagare i ekonomi, och är nu professor vid Columbia University. Han har tidigare haft en rad tunga uppdrag såsom chefsekonom för Världsbanken och ekonomisk rådgivare till Bill Clinton.

Seminariet kommer att vara på engelska, med teckenspråkstolkning på svenska. Antalet platser är begränsat. Först till kvarn. Ingen föranmälan krävs.

Se presentationerna från seminariet

Tid och plats
Klockan 13.15-14.45 i Aulan på S:t Hansskolan (S:t Hansgatan 32, Visby)

Deltagare
Magdalena Andersson, finansminister.
Joseph Stiglitz, professor Columbia University, mottagare av Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne, tidigare ekonomisk rådgivare åt Bill Clinton.

Moderator
Katrine Marçal, författare, skribent och samhällsdebattör med fokus på svensk och internationell ekonomi och jämställdhetsfrågor.

Onsdag 5 juli, Socialdemokraternas dag

Aktiviteter i Almedalsparken
Kom och träffa oss i Almedalsparken och prata om allt från sommarvädret till svenska modellen. Från klockan 16.00 bjuder vi på heta stolen-samtal med statsråd, grillad korv, glass, roliga aktiviteter och bra stämning. En perfekt uppladdning inför Magdalena Anderssons tal kl. 19.00.

Heta stolen med statsråd
Tid: 16:00-18:00

Plats: Socialdemokraternas tält i Almedalsparken

Invigning av partisekreterare Lena Rådström Baastad. Nina Wadensjö, chefredaktör på Aktuellt i politiken och Kawa Zolfagary, projektledare på Kommunal, ställer frågor om aktuella ämnen till statsråden.

Deltar gör socialförsäkrings- och sjukvårdsminister Annika Strandhäll, näringsminister Mikael Damberg, inrikesminister Anders Ygeman och barn-äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Almedalstalet
Klockan 19.00 tal av finansminister Magdalena Andersson - sänds i SVT och kommer att teckenspråkstolkas.

Programmet kommer att uppdateras kontinuerligt.

Info och press

För press- och mediefrågor, kontakta pressekreterare Signhild Petrén, 070-636 50 74 eller signhild.petren@socialdemokraterna.se

För förfrågningar gällande medverkan i seminarier och andra aktiviteter, maila till almedalen@socialdemokraterna.se

Uppdaterades senast: