Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Vi fortsätter bygga samhället starkt

I över hundra år har Socialdemokraterna genomfört reformer som förbättrat människors livsvillkor och skapat ett starkare och mer jämlikt samhälle. För att uppmärksamma detta har vi lanserat kampanjsidan familjelivdåoch.nu. Nu går vi till val på att fortsätta stärka samhället genom att införa en familjevecka som ger varje förälder en extra veckas ledighet i samband med barnens skolfria dagar.

100 år av framsteg

Den svenska modellen bygger på att alla som kan jobba ska jobba, och den bygger på både plikt och rätt. Därför har vi en generell välfärd som stödjer arbete. Exempelvis barn- och äldreomsorg, goda utbildningsmöjligheter för alla, rätt till sjukvård i tid och hjälp med omställning vid arbetslöshet.

När tiderna förändras behöver välfärden hänga med. Därför har vi genom åren infört längre semester, pappamånader, maxtaxa i förskolan och höjda barnbidrag. Vi har genomfört många reformer för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. På vår kampanjsida familjelivdåoch.nu kan du se några av de steg vi tagit.

Familjeveckan – mer tid till barnen!

Men nu vill vi ta fler steg i bygget av det starka samhället. Därför går vi vidare för att underlätta för föräldrar som jobbar. Därför vill vi socialdemokrater införa en familjevecka. Fem extra lediga dagar varje år för dig som har barn mellan 4 och 16 år – att använda exempelvis när förskolan är stängd eller när det är sportlov.

Barn mår bra när föräldrarna mår bra. Och samhället funkar som bäst när familjerna känner att de får ihop sin tillvaro.

Vi tror på ett starkt samhälle där vi gemensamt löser problem som många av oss upplever. Vi har gjort det förr och vi vill göra det igen.

Den 9 september är det ditt val!

Uppdaterades senast: