Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Sverige nominerar Ylva Johansson till ny EU-kommissionär

Regeringen har i dag beslutat att nominera Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister och ett av Sveriges mest erfarna statsråd, som ny svensk EU-kommissionär.

- Ylva Johansson är mycket kompetent med lång erfarenhet av både regeringsarbete, EU-arbetet i ministerrådet och kontakter med EU-kommissionen. Hon har ett stort engagemang och kommer bidra till en handlingskraftig kommission, säger statsminister Stefan Löfven.

Den nya kommissionen tillträder den 1 november. Statsminister Stefan Löfven återkommer till tidpunkten för när Ylva Johansson lämnar som arbetsmarknadsminister i den svenska regeringen.

- Jag är mycket glad och hedrad över att ha fått regeringens förtroende att bli nominerad som EU-kommissionär för Sverige. Den nya EU-kommissionen har en stor uppgift i att driva EU-arbetet framåt på klimatområdet, för fler jobb, grundläggande europeiska värderingar och säkerhet. Rollen som EU-kommissionär innebär att se till hela EU:s intresse, samtidigt som jag också kommer bidra med mina erfarenheter från den svenska politiken, säger Ylva Johansson.

Uppdaterades senast: