• Hem
  • / Nyheter
  • / [2019-08-08] Sverige nominerar Ylva Johansson till ny EU-kommissionär

08 augusti 2019

Sverige nominerar Ylva Johansson till ny EU-kommissionär

Regeringen har i dag beslutat att nominera Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister och ett av Sveriges mest erfarna statsråd, som ny svensk EU-kommissionär.

- Ylva Johansson är mycket kompetent med lång erfarenhet av både regeringsarbete, EU-arbetet i ministerrådet och kontakter med EU-kommissionen. Hon har ett stort engagemang och kommer bidra till en handlingskraftig kommission, säger statsminister Stefan Löfven.

Den nya kommissionen tillträder den 1 november. Statsminister Stefan Löfven återkommer till tidpunkten för när Ylva Johansson lämnar som arbetsmarknadsminister i den svenska regeringen.

- Jag är mycket glad och hedrad över att ha fått regeringens förtroende att bli nominerad som EU-kommissionär för Sverige. Den nya EU-kommissionen har en stor uppgift i att driva EU-arbetet framåt på klimatområdet, för fler jobb, grundläggande europeiska värderingar och säkerhet. Rollen som EU-kommissionär innebär att se till hela EU:s intresse, samtidigt som jag också kommer bidra med mina erfarenheter från den svenska politiken, säger Ylva Johansson.

Uppdaterades senaste: 24 oktober 2019