Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Höjt bostadsbidrag för barnfamiljer

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har idag presenterat ett tillägg i bostadsbidraget för barnfamiljer till följd av Coronakrisen. Förslaget innebär att en barnfamilj kan få upp till 1 325 kronor per månad i tilläggsbidrag.

Med anledning av den ekonomiska situation som uppstått på grund av covid-19 har många hushåll fått och riskerar även i framtiden att få en anstränd ekonomisk situation. Samtidigt är boendekostnaden den största enskilda utgiftsposten för många hushåll. För att förhindra en situation där barnfamiljer inte kan betala sina boendekostnader presenterar vi idag ett tillägg i bostadsbidraget för barnfamiljer. Hushåll som idag inte har bostadsbidrag, men som med anledning av krisen har fått en stor försämring av sina inkomster, omfattas också av förslaget om de ansöker och beviljas bostadsbidrag. 

- För att mildra de negativa effekterna med anledning av corona föreslår regeringen ett tillfälligt tillskott till barnfamiljer som har eller senare i år kommer att ha rätt till bostadsbidrag. Det är viktigt att barnfamiljer kan klara sitt boende och att barn inte drabbas lika hårt av coronakrisen, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi

Lagändringen föreslås träda i kraft den 1 juli 2020 och innebär en ökning som motsvarar 25 procent av storleken på det bostadsbidrag man har, vilket innebär ett tillskott upp till 1 325 kronor per månad. Det kommer att betalas ut utan att en särskild ansökan behöver göras för de som redan har bostadsbidrag. Då bostadsbidraget är skattefritt kommer reformen innebära ett rejält tillskott för många barnfamiljer.

Det är en extra förstärkning för de mest utsatta, säger Shekarabi.

Läs mer på regeringen.se Länk till annan webbplats.

Uppdaterades senast: