Gå till innehåll

NYHET

Socialdemokraternas plan för valet 2022

I dag presenterar Socialdemokraterna sin plan för valet 2022. Det är en framåtlutad strategi som markerar en ny riktning för partiet och som slår fast var skiljelinjerna går i svensk politik. Det politiska budskapet utgår från Socialdemokraternas tre prioriterade områden; att bryta segregationen och få bort brottsligheten, ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och använda klimatomställningen för att skapa framtidens jobb med bra villkor i hela landet.

Socialdemokraterna kommer under valrörelsen 2022 bedriva en budskapsdriven valkampanj med fokus på politiska frågor som gör skillnad för vanliga människor.

– Vi går inte till val på fyra år till. Istället ber vi om förtroende för fyra nya år med tydliga prioriteringar för väljarna att ta ställning till, säger socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin.

Tre prioriterade områden

Socialdemokraternas politiska fokus kommer utgå från de tre prioriterade områdena: Att bryta segregationen och få bort brottsligheten, ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och använda klimatomställningen för att skapa framtidens jobb med bra villkor i hela landet.

Huvudmotståndare i valet 2022 är det högerkonservativa blocket som styrs av Moderaterna och Sverigedemokraterna. Moderaternas positionsförflyttning och öppnanden mot Sverigedemokraterna har skapat ett nytt politiskt läge där socialdemokratisk politik för det stora flertalet ställs mot det mest högerkonservativa regeringsalternativet i modern tid.

– Vi går till val på politik som visar vanligt folk respekt. Socialdemokraterna är garanten för en politik som gör livet bättre för det stora flertalet. Vårt fokus på att knäcka segregationen och gängkriminaliteten, ta tillbaka kontrollen över välfärden och använda klimatomställningen för att skapa nya, bra, jobb är tydlig. Det står i skarp kontrast till den högerkonservativa politik M och SD för fram, säger Tobias Baudin.

Socialdemokraterna går till val som eget parti med sikte på regeringsmakten och att få igenom så mycket socialdemokratisk politik som möjligt efter valet 2022. Socialdemokraterna står fast vid att allt samarbete med Sverigedemokraterna är helt uteslutet.

Uppdaterades senast:

Kontakta oss
Socialdemokraterna
Partistyrelsens kansli
105 60 Stockholm

Växel: 08-700 26 00

Till toppen