Gå till innehåll

NYHET

S går starkt framåt i Sveriges kommuner och regioner

Socialdemokraterna går framåt i 152 av Sveriges 290 kommuner. Vi går även framåt i 16 av Sveriges 21 regioner. Faktum är att Socialdemokraterna ökade i samtliga tre val. Tack till alla som kämpade i valet!

placeholder

Socialdemokraterna gör ett bra val och en mycket stark valrörelse. Det syns inte minst ute i kommuner och regioner.

Fem i topp när det gäller S ökning i kommunvalet har Kiruna med en ökning på 15,5 procent, följt av Boden, Borgholm, Solna, Härryda.

De kommuner där Socialdemokraterna har fått allra störst stöd toppas av värmländska Munkfors, Smedjebacken, Överkalix, Boden och Grums. I Munkfors fick Socialdemokraterna 58,1 procent av rösterna.

Även i flera regionval går S starkt framåt. I 16 av Sveriges 21 regioner ökar Socialdemokraterna, bland annat i Region Stockholm, Västra Götaland och Norrbotten där S kan överta styret. Också i riksdagsvalet ökade Socialdemokraterna med 2 procentenheter.

– Att vi gick fram i samtliga tre val är helt makalöst bra, och det är tack vare tusentals engagerade partimedlemmar som ägnade sina kvällar och helger till att knacka dörr och prata med väljare som vi lyckades med det. Stort tack till alla er! Nu fortsätter vi arbetet med att göra Socialdemokraterna till ett ännu starkare parti.

Uppdaterades senast: