Nyheter

 • Turismen kan stärka samhället i hela landet än mer

  2020-01-24 Hela landet ska leva och utvecklas. Socialdemokraterna presenterar i ett besök i Sälen en nya politisk idé. Syftet med idén är att stärka hela landets utveckling där turismen kan vara med och bidra till investeringar för tillväxt och satsningar i den lokala orten.
 • Välfärden först – nu tillför vi mer resurser!

  2020-01-20 Vi socialdemokrater kommer i varje läge att prioritera välfärden först. Det är vårt bästa verktyg för jämlikhet och rättvisa. Välfärden ger lika bra förskola och skola åt alla barn oavsett föräldrarnas ekonomi och sjukvård efter behov – inte efter plånbok. Den ger samma trygga äldreomsorg till byggnadsarbetaren som till direktören. Det är grunden för ett starkt och tryggt samhälle. Men behoven i välfärden är också stora. Därför tillför vi nu 5 miljarder till välfärden.
 • Ett steg på vägen mot högre pensioner

  2020-01-07 Socialdemokraterna gick till val på att förbättra ekonomin för våra äldre. Från och med årsskiftet höjs garantipensionen och bostadstillägget samtidigt som skatten sänks för våra pensionärer. Dessa förändringar är en del av vårt arbete med att höja pensionerna. Vårt mål är att den samlade pensionen på sikt ska motsvara 70 % av slutlönen.
 • Välfärdskommissionen på plats

  2019-12-19 Den svenska välfärden står till följd av samhällsutvecklingen inför betydande utmaningar. Vi blir alltfler äldre och det föds fler barn i Sverige. Det är en vinst för vårt välfärdssamhälle. Men det innebär också att vi kommer att behöva prioritera hårt för att mer resurser ska gå till välfärden och att det behövs nya smarta sätt att arbeta.
 • Kortare väntetider och tryggare förlossningsvård

  2019-12-19 För oss socialdemokraterna kommer välfärden alltid först. Den socialdemokratiskt ledda regeringen investerar därför nu 4,7 miljarder kronor för att stärka hälso- och sjukvården under 2020. Det handlar bland annat om en uppdaterad kömiljard, satsningar på cancervården och en tryggare förlossningsvård. Satsningen är en del utav överenskommelsen med Sveriges Kommuner och Regioner.
 • Statlig satsning på fler hyresrätter

  2019-12-19 Det behövs mer hyresrätter så att fler kan hitta en bostad som passar sitt liv. Nu satsar Socialdemokraterna i regeringsställning pengar på att fler hyresrätter och studentbostäder, med bättre hyror än vid annan nyproduktion ska byggas.
 • Stor vinst för svenska löntagare

  2019-12-12 En historisk dag. Svenska löner och villkor ska gälla på svenska vägar. Idag blev det klart om nya regler som ska skapa ordning och reda på vägarna för lastbilschaufförer och konkurrens på lika villkor för åkerierna.
 • Fler möjligheter till husrannsakan för att förhindra skjutningar och sprängningar

  2019-12-10 Skjutningar och sprängningar är ett stort problem och måste minska. Gängens våld påverkar hela samhället. För att kunna söka efter skjutvapen och sprängämnen i kriminella miljöer vill Socialdemokraterna ge polisen mer möjligheter till husrannsakan.
 • Stefan Löfven jultalar i Visby

  2019-12-08 Söndagen den 15 december jultalar partiordförande och statsminister Stefan Löfven i S:t Nicolai kyrkoruin i Visby.
 • Högre resultat i svensk skola

  2019-12-03 I dag presenterades resultaten den stora PISA-studien. Resultaten visar att kunskapsresultaten ökar i samtliga kunskapsområden, läsförståelse, matematik och naturvetenskap. Uppgången i PISA beror inte på någon slump – utan på hårt arbete från lärare och elever och stora satsningar på att stärka undervisningen i skolan av den socialdemokratiskt ledda regeringen.