Aktuellt - Socialdemokraterna

En trygg migrationspolitik för en ny tid

Idag ger Socialdemokraterna besked om att vi vill att den nya asyllagstiftningen ska ligga fast. Vår inriktning är att Sverige ska ta emot sin andel av EU:s totala mottagande sett till vår befolknings storlek, inte mer. Vår lagstiftning kan inte väsentligen skilja sig från övriga länders i EU. Mottagandet ska ske i mer ordnad form framöver, och vi ska fortsätta arbetet för att få fler länder att ta sitt ansvar för människor på flykt.

Fler måste vara med och dela på ansvaret För oss socialdemokrater är det grundläggande att människor på flykt ska få hjälp. Sverige har tagit ett historiskt stort ansvar för människor på flykt och vi fortsätter att stå upp för rätten att söka asyl. Men fler måste vara med och dela på ansvaret. De människor som får skydd i Sverige ska kunna etablera sig här på ett bra sätt – så att vi kan upprätthålla våra höga ambitioner för jobb, välfärd och trygghet. Socialdemokraterna vill därför Att den n...

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.