• Hem
  • / Nyheter
  • / [2017-08-20] Sommartal med fokus på trygghet och välfärd

20 augusti 2017

Sommartal med fokus på trygghet och välfärd

I dag höll Stefan Löfven sitt årliga sommartal, denna gång i Eskilstuna.

I dagens tal framträdde samhällsproblemen som tydliga huvudmotståndare: revorna i vår välfärd till följd av de borgerliga regeringsåren, otryggheten som sprider sig, den ökande extremismen. Bland annat dessa saker pekade Stefan Löfven ut som särskilt viktiga att fortsätta att ta itu med.

- Vi ska göra massiva rekryteringar i välfärden under nästa mandatperiod. Minst 20 miljarder ytterligare till välfärden. Det motsvarar 40 000 undersköterskor. Det är välfärdens och solidaritetens tur nu, sa Stefan Löfven.

Och i avsnittet om trygghet presenterade Stefan Löfven nyheten att regeringen nu genomför den största satsningen på polisen på mycket länge. Sammanlagt ska Polismyndigheten förstärkas med över 7 miljarder kronor fram till 2020.

- Vårt Sverige ska ha fler poliser som skapar trygghet. Om ditt jobb är att bemöta det som andra fruktar, då ska du ha vår gemensamma uppskattning.

Hela talet finns att läsa härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterades senaste: 31 juli 2019