• Hem
  • / Nyheter
  • / [2017-09-04] Stopp för vinstjakt i skola och omsorg

04 september 2017

Stopp för vinstjakt i skola och omsorg

Regeringen och Vänsterpartiet är nu överens om att gå fram med ett förslag om vinstbegränsning som ska omfatta skola och omsorg. Avsikten med förslaget är att säkerställa att våra skattepengar går till det som de är avsedda för och inte till vinstjakt. Den ideella sektorn undantas i förslaget.

– Det här är viktig fråga som har debatterats i svensk politik i tre decennier. Nu har vi äntligen tagit fram ett konkret förslag och då är det rimligt att riksdagen får behandla det, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Sjukvården omfattas inte av förslaget, men regeringen låter meddela att det snart kommer att tillsättas en utredning som ska titta på hur man får rätsida på vinstjakten även där.

Uppdaterades senaste: 31 juli 2019