• Hem
  • / Nyheter
  • / [2018-03-08] Lena Hallengren ny barn-, äldre- och jämställdhetsminister

08 mars 2018

Lena Hallengren ny barn-, äldre- och jämställdhetsminister

Lena Hallengren är nytt statsråd i regeringen med ansvar för bland annat jämställdhet, barns rättigheter och social omsorg. Lena Hallengren kommer senast från Riksdagen som ledamot och ordförande i utbildningsutskottet.

Vill lyfta välfärdsfrågorna

– Alla ska kunna känna sig trygga med att växa upp och åldras i Sverige. Därför ser jag det som min främsta uppgift att lyfta välfärdsfrågorna i allmänhet och i synnerhet äldrevårdspolitiken, säger barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren.

Bred politisk erfarenhet

Lena Hallengren är från Kalmar län och har varit vice ordförande i socialutskottet och ordförande i trafikutskottet, ledamot i miljö- och jordbruksutskottet samt i klimatberedningen. 2002-2006 var hon förskole- och ungdomsminister och minister för vuxnas lärande. Sedan 2014 är hon ordförande i utbildningsutskottet.

Lena Hallengren efterträder Åsa Regnér som går vidare till en tjänst som vice chef för FN-organet UN Women.

Uppdaterades senaste: 23 juli 2019