Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Sänkt skatt för fler pensionärer

I vårt starka samhälle ska pensionärer inte straffbeskattas, de ska hedras. Därför presenterar vi nu nästa steg för att avskaffa skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer som den förra regeringen införde.

Lön och pension ska beskattas lika

Att beskatta lön och pension lika handlar om att pensionärer efter ett långt arbetsliv inte ska behöva vända på slantarna, men det handlar lika mycket om rättvisa och anständighet.

Därför går vi till val på att från och med den 1 januari 2019 också sänka skatten för pensionärer över 65 år med inkomster mellan 206 100 och 1 170 800 kronor per år.

– Vi började med de allra lägsta pensionerna och har redan tagit bort skillnaden i beskattning för pensioner upp till 17 000 kronor i månaden. Nu tar vi näst sista klivet för att pensionärer ska ha samma villkor som löntagare. Tillsammans med de skattesänkningar som regeringen genomfört 2016 och 2018 innebär förslaget att cirka 96 procent av alla personer över 65 år kommer att betala mindre i inkomstskatt 2019 än vad de annars skulle ha gjort, säger finansminister Magdalena Andersson.

Läs mer om förslaget på regeringen.se

Uppdaterades senast: