Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Nya gruppledare i riksdagen

Den socialdemokratiska riksdagsgruppen har valt ny gruppledare för riksdagsgruppen, samt gruppledare i Näringsutskottet och Utbildningsutskottet. Annelie Karlsson efterträder Anders Ygeman som gruppledare i riksdagsgruppen.

Tre riksdagsledamöter blev nya statsråd när statsminister Stefan Löfven presenterade sin regering. På dagens gruppmöte fattade den Socialdemokratiska riksdagsgruppen beslut om efterträdare till dessa.

Annelie Karlsson från Skåne valdes till gruppledare för riksdagsgruppen och efterträder därmed Anders Ygeman. Helene Hellmark Knutsson valdes till ny gruppledare i näringsutskottet efter Jennie Nilsson. Som ny gruppledare i utbildningsutskottet utsågs Gunilla Svantorp efter Matilda Ernkrans.

- I en tid när det parlamentariska arbetet är viktigare än någonsin är det tryggt med en så erfaren och skicklig riksdagsledamot som Annelie Karlsson som ny gruppledare för Socialdemokraterna, säger statsminister Stefan Löfven.

- Jag är stolt och känner mig väldigt hedrad att få förtroendet att leda vår riksdagsgrupp. Riksdagsarbetet är ett lagarbete. Jag ser fram emot att få arbeta med alla våra ledamöter för att göra ett så stort socialdemokratiskt avtryck i riksdagen som möjligt, säger Annelie Karlsson.

____________________________________________________

Foto: Camilla Svensk/Sveriges riksdag

Uppdaterades senast: