Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Hårda tag mot EU-korruption

En ny arbetsgrupp - en task force - ska tillsättas för att arbeta mot korruption i EU. Gruppen ska ligga under den europeiska åklagarmyndigheten med fokus på förebyggande åtgärder. Det föreslår socialdemokraterna inför det stundande EU-valet.

- Vi måste se till att skattebetalarnas pengar hamnar där de är avsedda. Det handlar om legitimiteten för EU men också för skattebetalningar, säger finansminister Magdalena Andersson.

 

Förslaget innebär att en särskild arbetsgrupp tillsätts. Gruppen får i uppdrag att bekämpa korruption i de medlemsländer i EU som uppvisar de svagaste resultaten i Transparency International’s korruptionsindex. Exempelvis skulle gruppen kunna föreslå och hjälpa myndigheter implementera regler och arbetssätt som bidrar till ekonomisk transparens. Initialt skulle den kunna inrättas under europeiska byrån för bedrägeribekämpning. När den Europeiska Åklagarmyndigheten – som vi Socialdemokrater anser att Sverige bör gå med i – är på plats skulle den kunna var en naturlig hemvist för gruppen.

 

Uppdaterades senast: