Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Kransnedläggning vid Anna Lindhs grav

Idag söndag är 19 år sedan mordet på Sveriges utrikesminister Anna Lindh. För att hedra Anna Lindhs minne lade idag Socialdemokraternas partiordförande och statsminister Magdalena Andersson och partisekreteraren Tobias Baudin ner en krans vid hennes grav.

placeholder

Medverkade vid kransnedläggningen gjorde även Ann Linde, för Anna Lindhs minnesfond, Anders Ygeman, ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm och Lisa Nåbo, ordförande för SSU. Samt representanter för de tre nordiska ungdomsförbunden AUF, DSU och Demarinouret.

Under en efterföljande presskonferens vid Katarina kyrka i Stockholm pratade Magdalena Andersson om att värna om det öppna samhället. Hon påminde om mordet på Anna Lindh och Almedalsdådet under sommaren där Centerpartiets partiledare Annie Lööf var en av måltavlorna.

Magdalena Andersson sade sig också vara oroad över tonläget i valrörelsen:

– Vi behöver ha en diskussion efter valet mellan politiker och i media hur vi hanterar rena falsarier och lögner och sociala medier. I vilken utsträckning ska vi låta trollfabriker styra det offentliga samtalet?

Uppdaterades senast: