Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Granskning: Sverige har blivit fattigare och farligare

Det har gått ett år sedan SD-regeringen tillträdde och Ulf Kristersson blev statsminister. De senaste 365 dagarna har Sverige blivit fattigare och farligare. Socialdemokraterna släpper nu en rapport som granskar Ulf Kristerssons första år vid makten.

placeholder

Sverige har blivit farligare

Regeringen har inte kunnat hantera kriminaliteten och Sverige har blivit farligare. Oron över brottsligheten i samhället har ökat kraftigt sedan förra året, och förtroendet för polis och rättsväsende minskar, enligt Brottsförebyggande rådets årliga rapport. Samtidigt beskriver Polisen september som den mest våldsamma någonsin med skjutningar och sprängningar som sätter fruktansvärda rekord.

Sverige har blivit fattigare

SD-regeringens politik har lett till att fler och fler inte får ihop ekonomin. Kristersson och hans regering har bara sett på när kostnaderna skenar för vanligt folk och valt att istället ge de med höga löner en skattesänkning. De utlovade lägre bränslepriser med flera kronor, men resulterat blev en sänkning på 14 öre per liter bensin och 41 öre på diesel. Det är långt ifrån de löften som gavs i valrörelsen. Dessutom tvingar SD-regeringen med sina ekonomiska prioriteringar fram stora nedskärningar i regionerna och Sverige står inför en sjukvårdskris. Åkesson och Kristerssons regering har försatt svenskarna i en sämre ekonomisk situation under det här året.

Kristersson har inte klarat av att hantera Sveriges problem

Det är tydligt att SD-regeringen har stått passiva i det tuffa ekonomiska läge vi befinner oss i. De har konsekvent tackat nej till blocköverskridande samtal om hushållens ekonomi och viktiga frågor för svenskt välstånd. SD-regeringen saknar åtgärder för att stötta de hushåll som har det svårt. Samtidigt går välfärden på knäna och viktiga investeringar avvecklas.

Ulf Kristersson och hans SD-regering har inte klarat av att hantera kostnadskrisen, leverera på sina vallöften och leda Sverige framåt. Tidö-partierna har dessutom genom nedskärningar tvingat fram en sjukvårdskris.

Men allvarligast av allt: Ingen regering de senaste 20 åren har lyckats bryta den fruktansvärda våldsutvecklingen. Socialdemokraterna redo att tänka helt nytt och göra saker som de inte hade kunnat föreställa sig tidigare. Det handlar om Sveriges bästa.

Uppdaterades senast: