Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

 • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
 • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Socialdemokraterna presenterar första delen av uppdaterad samhällsanalys

I mars 2023 meddelade Socialdemokraterna att de inledde ett nytt stort arbete med en uppdaterad samhällsanalys som ska ligga till grund för S politik för 2030-talet. Nu presenteras första delen av arbetet. På en pressträff med partisekreterare Tobias Baudin den 27 november 2023 deltog även Teresa Carvalho, Lawen Redar, Amalia Rud Pedersen och Mattias Vepsä som lett fyra olika av de totalt elva arbetsgrupperna.

placeholder

På en pressträff på Socialdemokraternas högkvarter Sveavägen 68 i slutet av mars 2023 talade partiordförande Magdalena Andersson och partisekreterare Tobias Baudin om att partiet, och hela arbetarrörelsen, skulle inleda ett nytt stort socialdemokratiskt arbete. Det handlade om att socialdemokratin skulle göra en omfattande och uppdaterad samhällsanalys och att analysen är tänkt att ligga till grund för S politik för 2030-talet. Nu presenteras första delen i den uppdaterade samhällsanalysen.

– Sverige behöver en ny politisk riktning. En politik som är grundad i vanliga människors vardag. Som vill och kan lösa dom problem vi möter varje dag i vårt land. Det här blir grunden i vårt stora politiskt projekt, säger Tobias Baudin.

På en pressträff med partisekreterare Baudin och fyra av ledarna i de totalt elva arbetsgrupperna, Teresa Carvalho, Lawen Redar, Amalia Rud Pedersen och Mattias Vepsä, presenterades de fyra första samhällsanalyserna. Detta görs som ett första led i att staka ut en ny riktning för 2030-talet och därefter presentera dom politiska förslag som krävs för att skapa en ny riktning för Sverige.

– Sverige kan bli ett så mycket bättre och tryggare land att leva i. Ett land som vilar på respekt, rättvisa och gemensamt ansvar. Ett Sverige som är lite mer som Sverige, säger Tobias Baudin.

 

Mer om samhällsanalyserna och politikutvecklingsprojektet här!

 

Följande fyra politiska arbetsgrupper var först ut att presentera sitt arbete:

 • De kriminella gängen ska knäckas och nyrekryteringen ska stoppas
  Teresa Carvalho, Ardalan Shekarabi, Fredrik Lundh Sammeli, Lisa Nåbo
 • Ökad samhällsgemenskap genom att vi delar ett gemensamt språk
  Lawen Redar, Maria Sayeler Behnam, Kristoffer Lindberg
 • En ung generation med framtidstro
  Amalia Rud Pedersen, Josefine Helleday, Anton Hammar
 • Ökad samhällsgemenskap genom kultur, idrott och fritid
  Mattias Vepsä, Lasse Johansson, Emma Fastesson Lindgren

Uppdaterades senast: