Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Socialdemokraternas plan för Europavalet 2024

Idag presenterade partisekreterare Tobias Baudin Socialdemokraternas valstrategi för Europavalet 2024. Europavalet den 9 juni 2024 kommer inte att likna något tidigare val, det kommer handla om sammanhållning eller splittring i Europa.

placeholder

Om ett halvår är det val till Europaparlamentet. Sverige går igenom en svår tid. Vårt land plågas av gängkriminalitet och våld. Tio års reallöneökningar har ätits upp av inflationen. Sverige blir fattigare och farligare och svenska folket är rekordpessimistiska över utvecklingen i landet. Samtidigt drabbas Sverige liksom andra europeiska länder, av omvärldens kriser och konflikter. Kriget brinner återigen på vår kontinent. Konflikter härjar runt om i världen. Pro-ryska, högerextrema och fundamentalistiska religiösa krafter försöker tillsammans med etablerade partier och auktoritära ledare splittra och försvaga våra samhällen.

Europa står i ett avgörande skede av historien. I en farlig omvärld vill Socialdemokraterna att EU ska fortsätta stå för stabilitet, säkerhet och styrka.

– Det behövs fler svenska socialdemokrater som står upp för svenska folket i EU – inte fler parlamentariker som eldar på splittringen och konflikterna i Europa, säger Tobias Baudin.

Huvudmotståndare för Socialdemokraterna i Europavalet är den politiska kraft som leder det svenska högerblocket, Sverigedemokraterna. Det är de som företräder splittring och som höjer konfliktnivån – i en tid där mer sammanhållning behövs.

Socialdemokraterna har inte ökat i något EU-val sedan Sverige gick med i unionen. Målet är därför att öka i valet och få fler svenska socialdemokrater som kan stå upp för Sverige i Bryssel.

– Vi är tiotusentals medlemmar runt om i Sverige som är beredda att gå ut och ta kampen för svenska folkets intressen. Över hela landet, i alla åldrar, säger Baudin.

Socialdemokraterna prioriterade frågor i Europavalet 2024:

  1. Säkerhet
  2. Terror och gängkriminalitet
  3. Klimat och miljö
  4. Ekonomi

Se pressträffen här:

Uppdaterades senast: