Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Uteblivet besked efter Kristerssons vårdlöfte – S agerar i riksdagen

I lördags lovade statsministern att ingen inom svensk sjukvård ska sägas upp. Regeringen fick 48 timmar på sig att återkomma med besked om hur de tänker lösa den sjukvårdskris som nu råder i landet. Svaret på när pengarna till sjukvården kommer, hur de ska fördelas eller hur regeringen tänker säkra att uppsägningarna förhindras har uteblivit. Därför kommer nu Socialdemokraterna att gå vidare med ett utskottsinitiativ där regeringen krävs på svar.

placeholder

– Vi kräver att regeringen omedelbart ger regionerna besked och en möjlighet att planera sin verksamhet och att de återkommer till riksdagen med en budget som ser till att vi inte säger upp människor i den svenska vården, säger Fredrik Lundh Sammeli, vice ordförande i socialutskottet.

Utskottsinitiativet kommer utgå från statministerns ord och kräva att regeringen konkretiserar hur de ska förhindra att personalen inom vården sägs upp.

– Det vore mycket märkligt om inte regeringspartierna och Sverigedemokraterna kunde ställa sig bakom ett utskottsinitiativ som uttryckligen utgår från statsministerns utfästelse. För att uppsägningar inom vården ska förhindras så behöver regionerna få besked nu. Det är därför vi kommer arbeta för ett utskottsinitiativ. Det är dags att regeringen lägger all kort på bordet, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Se pressträffen här:

Uppdaterades senast: