Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Sverige går med i Nato – hör Magdalena Anderssons tal

Sverige är nu medlem i Nato och därmed är vi ett säkrare land. Vi får ett starkare försvar av vårt älskade Sverige. En bättre möjlighet att försvara vår frihet, vår demokrati, och vårt sätt att leva. Hör Magdalena Anderssons tal efter inträdet i försvarsalliansen Nato.

placeholder

Sverige är nu medlem i Nato. Orsaken till beslutet kvarstår. Rysslands fullskaliga och folkrättsvidriga invasion av Ukraina. Beslutet att ansöka om Natomedlemskap tog vi socialdemokrater, med bred enighet i Sveriges riksdag. För att det stärker Sverige och svenska folkets trygghet.

Nu inleds en ny epok i Sveriges historia. Nato ökar vår trygghet, men i den osäkra tid vi har framför oss är det också viktigt att vi kommer samman som land. Vår sammanhållning är avgörande för vår motståndskraft. Det är när vi håller ihop, och tar gemensamt ansvar, som vi är som starkast.

Se talet här:

Uppdaterades senast: