Polisen - Socialdemokraterna

Polisen

Polisen ska ha förutsättningar att göra sitt jobb

Brottsligheten utgör ett hot mot hela det demokratiska samhället och ska bekämpas med alla medel. Polisen ska ha god förmåga att utreda brott. Polisen ska finnas där den behövs som bäst.

Socialdemokraterna vill:

 • ha 10 000 fler polisanställda
 • starta polisutbildning på två nya orter
 • att Polisens arbetsmiljö ska förbättras
 • öka resurserna till polisen med 7,1 miljarder kronor på tre år, varav 2 miljarder redan 2018.
Portrait of representative Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson

Håller du med?

Socialdemokraterna vill ha 10 000 fler polisanställda

Vi vill ha en effektiv och lokalt förankrad polis som ges förutsättningar att göra sitt jobb. Vi kan inte acceptera att människor känner otrygghet i sitt bostadsområde på grund av kriminella gäng, att utredningar läggs ner av resursbrist eller att den som bor i glesbygd är osäker på om polisen kommer.

Det behövs fler poliser. Socialdemokraterna vill öka antalet polisanställda med 10 000. För att kunna nå det målet behöver fler poliser utbildas. Därför vill vi starta polisutbildningar på ytterligare två orter.

Polisen måste också få rimliga arbetsvillkor. Polisen har fått i uppdrag att förbättra arbetsmiljön. Självklart ska detta arbete ske i samarbete med facket. För att förbättra polisens möjligheter att göra sitt jobb behövs mer resurser. De kommande tre åren får polisen ytterligare 7,1 miljarder kronor, varav 2 miljarder redan 2018.

Uppdaterades senast: 19 januari 2018

Det här har vi gjort:

 • skjutit till ytterligare 2 miljarder kronor till polisen, sammanlagt 7,1 miljarder kronor på tre år
 • tagit fram förslag om hur polisen och annan blåljuspersonal ska kunna få ett bättre straffrättsligt skydd
 • gett polismyndigheten i uppdrag att förbättra polisernas arbetsmiljö.
Relaterade ämnen
 • Den svenska modellen

  Den svenska modellen skapar ordning och reda på arbetsmarknaden eftersom staten, fack och arbetsgivare samverkar. Vi socialdemokrater vill se ett land där vi samarbetar för att utveckla vår samhällsmodell, där anställningstryggheten stärks med kollektivavtal. Där ingen ska behöva rea ut sin arbetskraft för att få ett jobb.

  Läs mer
  Håller du med?
 • Försvar och krisberedskap

  Sveriges försvar ska bevara vår fred och självständighet, trygga stabiliteten i vårt närområde och bidra till att stärka internationell fred och säkerhet. De nationella behoven ska utgöra grunden för prioritering och utvecklingen – försvaret av Sverige börjar i Sverige. Därför vill vi socialdemokrater ha ett modernt, effektivt och folkligt förankrat försvar.

  Läs mer
  Håller du med?
 • Lag och ordning

  Brottsligheten utgör ett hot mot hela det demokratiska samhället och ska bekämpas med alla medel. Det är när tron på framtiden går förlorad som gängen och våldet blir ett alternativ. Vi ska bekämpa brotten, men också brottens orsaker.

  Läs mer
  Håller du med?
 • Polisen

  Brottsligheten utgör ett hot mot hela det demokratiska samhället och ska bekämpas med alla medel. Polisen ska ha god förmåga att utreda brott. Polisen ska finnas där den behövs som bäst.

  Läs mer
  Håller du med?
 • Säkerhetspolitik

  Svensk säkerhetspolitik ska vara stabil och långsiktigt. Den innehålla: ett militärt alliansfritt Sverige, ett ökat samarbete i Norden, en aktiv Östersjöpolitik, ett stärkt Europasamarbete och ett starkare Förenta Nationerna (FN).

  Läs mer
  Håller du med?
 • Trygghet

  Trygghet är en förutsättning för ett jämlikt samhälle. Det kan inte skapas med skattesänkningar, nedskärningar och sänkta löner. Istället behöver vi samlas för att minska klyftorna, bryta segregationen, bekämpa brottsligheten och stärka sammanhållningen i hela landet.

  Läs mer
  Håller du med?
Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer