Patrik Lundqvist - Socialdemokraterna

Patrik Lundqvist

Riksdagsledamot

Gävleborgs län

Det viktigaste politiska projektet är jämlikheten. Det ska spela så liten roll som möjligt vilka föräldrar ett barn har och vilka förutsättningar de har. Samhället måste sträva efter att alla har så god möjlighet som möjligt att skapa sig ett bra liv. Som socialdemokrat tror jag på framtiden och på möjligheterna att gemensamt bygga ett samhälle som tar hand om människor och där vi lyfter varandra.
 
Kort om mig:
Bosatt i Sandviken sedan 2003, och innan det uppvuxen i Storvik. Sedan 2014 invald i riksdagen och ledamot av skatteutskottet. Skatter är i sig inte något självändamål, däremot är det otroligt viktigt för att finansiera alla de verksamheter som utgör vårt offentliga Sverige. Skolor, sjukhus, parker och rättsväsende till exempel.
 
Innan 2014 så arbetade jag som mekaniker på Sandvik och engagerade mig i den kommunala politiken, framför allt med frågor om utbildning i kunskapsnämnden.

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.