Barnfattigdom - Socialdemokraterna

Barnfattigdom

Sverige är ett rikt land - trots det lever 220 000 barn i fattigdom. Det beror ofta på att deras föräldrar saknar jobb eller arbetar deltid mot sin vilja. När sedan familjens inkomster inte räcker till i vardagen får barnen avstå från mycket av det som deras kompisar gör. Att gå på bio, träna fotboll eller följa med på skolresan blir en omöjlighet.

Barnfattigdomen ökar sedan ett par år tillbaka. Enligt tongivande forskare på området tyder allting på att barnfattigdomen kommer att fortsätta öka om ingenting görs.

Att avskaffa barnfattigdomen handlar om politisk vilja och om prioriteringar. För att nå dit krävs fler jobb, bättre skyddsnät, och en politik som tar hänsyn till alla barn.

Det här är en arbetsplan som ger stöd att genomföra en studiecirkel om barnfattigdom. Syftet är att öka kunskaperna om barnfattigdom i partiorganisationen och att uppmuntra till aktivitet och insatser lokalt och regionalt.

Med studiecirkelns hjälp kan vi fördjupa oss i vad barnfattigdom innebär och hur den bäst kan bekämpas.

Utbildningsmaterial: 

Studiematerial för Barnfattigdom - hittar du här >>

 

Vill du gå den här utbildningen så kontakta ditt partidistrikt - kontaktuppgifter finns här

Dela
Maila det här citatet Måste vara en giltig e-postadress.

Socialdemokraterna.se använder sig av cookies och pixlar för att optimera din framtida användning av vår hemsida samt för att i marknadsföringssyfte och för statistiska ändamål samla in information. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer om vår användning av cookies och pixlar här.